Fuad Hüseyin: Sorun, Bağdat'ın Kürdistan'a karşı olumsuz tavrı

Kürdistan Heyetinin Bağdat’taki temaslarına dair açıklamalarda bulunan Fuad Hüseyin “Sorun şu ki Bağdat’ta Kürdistan’a ve Kürdistan halkına karşı olumsuz bir tavır var. Parlamentonun kararında da bu tavrın rolü vardı” dedi.

Kürdistan24/Bağdat- Kürdistan Heyetinin Bağdat’taki temaslarına dair açıklamalarda bulunan Fuad Hüseyin “Sorun şu ki Bağdat’ta Kürdistan’a ve Kürdistan halkına karşı olumsuz bir tavır var. Parlamentonun kararında da bu tavrın rolü vardı. Umarım bu tavır değişir” dedi.

Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Kürdistan heyetinin Irak Parlamento Başkanı, Irak Başbakanı ve Sadr Hareketi ile görüşmelerine dair açıklamada bulundu.
Fuad Hüseyin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Irak Başbakanı Haydar Abadi ile birçok konuyu ele aldıklarını, 140. Madde bağlamında Kürdistan yönetimi dışındaki Kürdistani ilçelere dair görüş alışverişinde bulunulduğunu açıkladı.
Irak sisteminin tevafuk ve uzlaşı üzerine kurulduğunu dile getiren Fuad Hüseyin, Irak Parlamentosu Başkanı Selim Ciburi ile yaptıkları görüşmede Irak Parlamentosunun kararını ele aldıklarını ve bu kararın endişe verici olduğunu, çünkü zorla uzlaşı olmayacağını ifade ettiklerini belirtti. Huseyn, Irak Parlamento Başkanının Parlamento kararının aceleye geldiğini dile getirdiği söyleyip, “Umarız önümüzdeki Parlamento oturumlarında başka bir karar çıkar” dedi.
Sadr Hareketi ile de Kürdistan ile Sadr Hareketi arasındaki dostane ilişkiler ve karşılıklı dayanışma konusu ele alındı diyen Fuad Hüseyin “Sorun şu ki Bağdat’ta Kürdistan’a ve Kürdistan halkına karşı olumsuz bir tavır var. Parlamentonun kararında da bu tavrın rolü vardı. Umarım bu tavır değişir” açıklamasında bulundu.