DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Akın’dan şok istifa açıklaması

"Meclise giren 15 vekilin elini taşın altına koymadı"
DEVA Partisi
DEVA Partisi

HABER MERKEZİ

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Ankara İl Başkanı Nutku Akın, “Meclise giren 15 vekilin elini taşın altına koymadığı bir süreçte teşkilatın motivasyonu düşmektedir.” dedi.

DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Nutku Akın sosyal medya platformu X hesabından "İhraç değil istifa!" başlığı altında açıklama yaptı.

19 Eylül 2023’ten beri Ankara İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü dile getiren Akın, “Son zamanlarda parti içerisinde yaşanan sorunların ve kişisel çıkarların kendisini istifaya zorladığını bildirdi.

Partinin seçmen nezdindeki popülerliğinin düştüğünü, seçimlerde başarısız olma riskinin arttığını söyleyen Akın, Genel Başkan Ali Babacan’ın süreci sağduyuyla yönetemediğini ve genel merkezde bulunan birkaç kişilik grubun etkisinde kaldığını savundu.

Akın, belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde kendisiyle istişare edilmediğini söyleyerek, “Keçiören Belediye Başkan adayı Hamza Aydoğdu’nun adli süreçleri devam ederken aday gösterilmesinin doğru olmadığını savundum. Genel merkezin sindirme politikasına maruz kalmış bir il başkanıyım. Meclise giren 15 vekilin elini taşın altına koymadığı bir süreçte teşkilatın motivasyonu düşmektedir. Geleceğe dair umudumuz kalmamıştır. Bu nedenlerle Ankara İl Başkanlığı görevimi bırakma kararı aldım. Ankara’mıza ve ülkemize hizmet etme kararlılığımı korumakla birlikte, daha verimli olabileceğime inandığım başka alanlarda daha faydalı olabileceğimi düşünüyorum.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı her zaman eleştirdiğini söyleyen Akın, “Siz daha fazlasını yapıyorsunuz. Parti içerisinde demokrasiyi işletmiyorsunuz.” diye konuştu.

- DEVA Partisi, Akın’ın görevden alındığını duyumuştu

DEVA Parti’den 19 Şubat 2024 Pazar günü yapılan açıklamada, gerekçe olarak Akın’ın "parti tüzüğüne aykırı davranışları nedeniyle" görevden alındığı belirtilmişti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

"Genel Merkez Başkanlık Kurulumuzun 18 Şubat 2024 tarihinde aldığı karar gereği DEVA Partisi Ankara il başkanı Nutku Akın DEVA Partisi tüzüğüne aykırı davranışları nedeniyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilerek görevden uzaklaştırılmıştır."