UNAMI ve Irak Seçim Komisyonundan bir heyet Kürdistan Bölgesi Başkanlığına geldi

HABER MERKEZİ

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Yardım Misyonu (UNAMI) ve Irak Seçim Komisyonundan bir heyet, yeni parlamento seçimlerinin tarihini belirlemek üzere Kürdistan Bölgesi Başkanlığına geldi.

UNAMI ve Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonundan oluşan bir heyet, Kürdistan Parlamento seçimlerinin yeni tarihini belirlemek üzere bu sabah Kürdistan Bölgesi Başkanlığına ulaştı.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Cumana Galayi, dün (19 Şubat 2024) Kurdistan24'e yaptığı açıklamada, parlamento seçimlerinin tarihini belirlemek için Kürdistan Bölgesi yetkilileriyle görüşeceklerini söylemişti.

Galayi ayrıca Kürdistan Parlamento seçimleri için belirlenecek tatihin sabit olmayacağını ve değişebileceğini dile getirmişti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçrivan Barzani, daha önce yaptığı açıklamada, Kürdistan Parlamento seçimlerinin 25 Şubat 2024’te yapılacağını duyurmuştu.

Ancak, Irak Yüksek Federal Mahkemesine sunulan şikayetler nedeniyle, söz konusu seçimi yönetecek Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu çalışmalarını askıya aldı.