Başbakan ​​Barzani, Halepçelilerin yararına kararlar verdi

Başbakan ​​Barzani, Halepçelilerin yararına kararlar verdi
Başbakan ​​Barzani, Halepçelilerin yararına kararlar verdi

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin talimatıyla Xurmal nahiyesinin ilçe olma süreci hızlandırılacak ve kentte tıp fakültesi açılacak.

Mesrur ​​Barzani, bugün (22 Şubat 2024) beraberindeki heyetle Halepçe’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, ildeki idari kurumlarıyla bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Peşawa Hewramani, Başbakan Mesrur ​​Barzani'nin Halepçelilerin yararına kararlar çıkardığını söyledi.

Çıkarılan kararlar şu şekilde:

1. Kentte tıp fakültesi açılacak.

2. Halepçe'ye özel statü verilecek ve sınır kapılarından elde edilecek gelirin bir kısmı kentin projelerine tahsis edilecek.

3. Xurmal nahiyesinin ilçe olma süreci hızlandırılacak.

4. Devlet kurumlarına 500 sözleşmeli memur atanacak.

5. Halepçe merkezindeki caddelerde asfaltlama çalışmalarına başlanacak.

6. Kürdistan Bölgesi İmar ve İskan Bakanlığı tarafından planlanan kentsel dönüşüm masterplanının hayata geçirilmesi için Halepçe iline ayrıcalık tanınmalıdır.

Başbakan Barzani, bugün (22 Şubat 2024) beraberindeki heyetle Halepçe’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Şehitler Anıtı'na çelenk bırakmıştı.

Halepçe'de Şehitler Anıtı Özel Defteri'ni imzalayan Barzani, şunları yazmıştı:

“Halepçe'yi tekrar ziyaret etmekten gurur duyuyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun. Yaralılara Cenab-ı Allah'tan şifalar diliyorum. Halepçe'ye hizmet etmeyi görevimiz olarak görüyoruz. Hepimiz Kürt halkına karşı işlenen suçların tekrar yaşanmaması için çaba göstermeliyiz.”

Başbakan Mesrur Barzani’nin Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Barzani'nin bugün (22 Şubat 2024) Halepçe ilini ziyaret edeceği bildirilmişti.

Açıklamada, Başbakan Barzani’nin, Halepçe-Twaqut-Qilice yolu ile Twaqut Köprüsü’nün temelini saat 13.00'te atacağı belirtilmişti.

Uzunluğu yaklaşık 350 metre olan ve 31 milyar dinarın üzerinde bir maliyetle hayata geçirilecek Twaqut Köprüsü, Halepçe ile Garmiyan İdaresini birbirine bağlayacak.