Macron: Rusya'nın Ukrayna'da yenilmesi Avrupa'nın güvenliği için hayati önem taşıyor

Macron
Macron

HABER MERKEZİ 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'nın Ukrayna savaşında yenilmesinin Avrupa'nın güvenliği için hayati önem taşıdığını belirtirken, "Ancak hiçbir seçenek göz ardı edilmemeli. Rusya'nın kazanmaması için gereken her şeyi yapacağız." dedi.

20'ye yakın Avrupa ülkesi lideri Pazartesi günü, Ukrayna’nın yanında oldukları mesajını vermek için Fransa'nın başkenti Paris'te toplandı.

Macron, Ukrayna’ya mühimmat tedarikinin hızlandırılması için ani bir kararla Avrupalı mevkidaşlarını Elysee Sarayı’na davet etti.

Toplantıya, Almanya Başbaşkanı Olaf Scholz ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'ın yanı sıra İskandinav ve Baltık ülkelerinden liderler de katıldı. Ukrayna'ya son askeri yardım paketi Kongre'den geçmeyen ABD’yi ise toplantıda, Avrupa ve Avrasya’dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Jim O'Brien temsil etti.

Fransa Cumhurbaşkanı, Ukrayna’ya daha fazla askeri yardım gönderilmesini görüşmek için bir araya getirdiği Avrupalı liderlerle Ukrayna'ya asker gönderilmesi konusunda fikir birliğine varılamadığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna savaşında yenilmesinin Avrupa'nın güvenliği için hayati önem taşıdığını kaydeden Macron, "Ancak hiçbir seçenek göz ardı edilmemeli. Rusya'nın kazanmaması için gereken her şeyi yapacağız." diye konuştu.

Macron'un danışmanlarına göre Rusya son haftalarda Ukrayna’daki askeri faaliyetlerini yeniden artırmaya başladı.