Piştiwan Sadık: Ermenistan Cumhurbaşkanı Erbil'e hayran kaldı

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi Evkaf ve Diyanet İşleri Bakanı Piştiwan Sadık, Ermenistan Cumhurbaşkanı Vaagn Haçaturyan’ın Erbil ziyaretine işaret ederek, kendisinin Erbil’e hayran kaldığını söyledi.

Bakan Sadık, Hacı Yahya Bacgir'ın ailesi tarafından Erbil'de inşa edilen Hacı Mekiye Camisinin açılış törenine katılarak, açıklamalar yaptı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Haçaturyan’ın geçen hafta yaptığı Erbil ziyaretinde kente hayran kaldığını belirten Piştiwan Sadık, “Ermenistan Cumhurbaşkanı Haçaturyan, Erbil ile Bağdat arasında yerden göğe kadar fark olduğunu söyledi. Kendisinin KDP’li olmadığını hepiniz biliyorsunuz.” dedi.

1995'i Erbil'de, 1934'ü Süleymaniye'de, 1189'u Duhok'ta ve 282'si ise Germiyan'da olmak üzere Kürdistan Bölgesi'nde toplam 5 bin 400 cami bulunmakta. Camiyi Vakıflar Bakanlığı'na bağışladılar.

Cami yaptırmak için 100'e yakın vatandaş başvuruda bulunduğunu kaydeden Bakan Sadık, “1995'i Erbil'de, 1934'ü Süleymaniye'de, 1189'u Duhok'ta ve 282'si ise Germiyan'da olmak üzere Kürdistan Bölgesi'nde toplam 5 bin 400 cami bulunmakta.” ifadelerini kullandı.