Erdoğan: "İsrail yönetimi katildir"

HABER MERKEZİ 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail'in soykırım politikasına karşı insanlığın yekpare bir şekilde eyleme geçmesi gerektiğini” savunurken, “Netanyahu'nun başında yer aldığı İsrail yönetimi katildir.” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gençlik Buluşması'nda konuştu.

Erdoğan, “ABD ve Avrupa devletleri tarihe kadın ve çocuk katillerinin hanisi olarak kayda geçmişlerdir. Önce bu devletlerin tavırlarını gözden geçirip geri dönmeleri lazımdır. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir.” diye konuştu.

“İsrail'in soykırım politikasına karşı insanlığın yekpare bir şekilde eyleme geçmesi gerekiyor.” diyen Erdoğan, “Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi hırsızdır. Filistin halkının binlerce yıldır sahip olduğu arazileri, bahçeleri, mahsulleri ve ağaçlarıyla gasp etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye olarak hiçbir "tehdide" "baskıya" boyun eğmeden Gazze'de yaşanan "katliamın" sona ermesi için her türlü çabayı gösterdiklerini dile getiren Erdoğan, "Hamas bunların iddia ettiği gibi bir örgüt değildir; bilakis direniş hareketidir." açıklamasında bulundu.