Rusya'dan ABD saldırısına tepki: Egemen devlete saldırganlık

ABD'nin ,Suriye'nin Humus kentinde bulunan Suriye ordusuna ait bir üssü vurmasına Rusya'dan tepki geldi.

Haber Merkezi- Kremlin'den ABD'nin Suriye'nin hava üssünü vurmasıyla ilgili yapılan ilk açıklama geldi.

Kremlin Sarayı'ndan ABD'nin Humus'ta Suriye hava kuvvetlerine ait bir üssü vurmasına ilk tepki geldi. Saray'dan yapılan açıklmada, "Putin, ABD'nin üssü vurmasını egemen devlete saldırganlık olarak gördü" dendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Danışmanı Dimitry Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:
"Devlet Başkanı Putin, ABD’nin bu saldırısını bağımsız bir BM üyesine yapılmış olan bir saldırganlık olarak gördüğünü, bunun da uluslararası kurallara aykırı olduğunu söylüyor. Putin, ABD’nin Suriye saldırısı ile dünya kamuoyunun Irak’ta meydana gelen sivil kayıplarını gözlerden uzak tutmaya çalıştığına inanıyor. Washington’un attığı bu adım zaten durma noktasında bulunan Rusya-ABD ilişkilerine büyük zarar vermiştir. Suriye krizinin çözüme kavuşturulması süreci ise daha büyük çıkmaza sürüklemiştir. En önemlisi ise ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’de uluslararası terörizm ile mücadeleyi bir numaralı görev ilan etmiş olmasına rağmen, davranışlarıyla bu hedeften uzaklaşmıştır. Müdahale Suriye konusunda geniş koalisyon oluşturulması çalışmalarını  baltalamıştır"
"ABD'nin DAİŞ'i  bir araç olarak kullandığını bir kez daha görüyoruz"
Rusya Meclis alt kanadı Duma Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtkin de, ABD'nin Suriye'ye füzeli saldırısına, "ABD'nin DAİŞ'i kendi jeopolitik çıkarlarının kararını vermek için bir araç olarak kullandığını bir kez daha görüyoruz" diye tepki gösterdi.