Yılmaz Tunç’tan Erdoğan’ın “son seçimim” sözlerine ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimler için kullandığı "son seçimim" mesajına yönelik açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adaylık yolunun açılabileceğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce yaptığı açıklamasında 31 Mart mahalli idareler genel seçimlerinin kendisi adına son seçim olacağını belirterek, “Benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim ama buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak." diye konuşmuştu.

Adalet Bakanı Tunç da bugün basına verdiği demeçte, Erdoğan'ın 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere işaret ederek kullandığı "son seçimim" ifadesini değerlendirdi.

Erdoğan'ın mevcut Anayasanın getirdiği şartlara vurgu yaptığını söyleyen Tunç, Meclisin erken seçim kararı alması durumunda, Erdoğan için tekrar adaylık yolunun açılabileceğini vurguladı.

Bakan Tunç, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız Anayasaya göre 'son seçimim' dedi gençlere. Anayasanın 116. maddesinin 3. fıkrasında da Meclis seçimleri yenilerse o durumda da üçüncü kez adaylık söz konusu olabiliyor." ifadelerini kullandı.

Bozdağ'ın Anayasanın 116. maddesindeki "Cumhurbaşkanının ikinci döneminde TBMM'nin seçimin yenilenmesi kararı alması halini" hatırlattığını aktaran Tunç, bunun 5'te 3 çoğunluğa, yani 360 milletvekilinin oyuyla mümkün olabileceğine dikkati çekti.