Erdoğan, nisan ayı bitmeden Irak'a ziyaret gerçekleştirecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

HABER MERKEZİ

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nisan ayı bitmeden Irak'a ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Resmi ziyaret için Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Yıldız, Türkiye devlet haber ajansına yaptığı açıklamada, bugün (13 Mart 2024) Iraklı mevkidaşlarıyla bir araya gelerek ikili ilişkileri gözden geçireceğini söyledi.

Yıldız, "Önümüzdeki dönemde yapılacak olan bakanlar toplantısı ve Cumhurbaşkanımızın ziyaretine hazırlıklar yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nisan ayı bitmeden Irak'ı ziyaret edeceğini aktaran Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız, "Planlama ve hazırlıklara göre ziyaret, (Cumhurbaşkanı Erdoğan) nisan ayı bitmeden olacak. Cumhurbaşkanımızın en son başbakan iken 2011 ziyaretinde ben buradaydım. Arada çok devlet ziyareti niteliğinde olmayan Ankara'da Başbakanlarla (Iraklı) görüşmeler oldu. Bu ziyaretin de (Cumhurbaşkanı Erdoğan) artık zamanı geldi ve nisan bitmeden de olacak inşallah." ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat Pazartesi günü yaptığı açıklamada, detaylara yer vermeksizin 31 Mart yerel seçimlerin ardından Irak’a ziyaret gerçekleştireceğini bildirmişti.

Erdoğan'ın Bağdat ziyareti, Turgut Özal'ın 1980'lerin sonundaki ziyaretinden bu yana bir Türk cumhurbaşkanının gerçekleştirdiği ilk ziyaret olacak; ancak Erdoğan, 2008, 2009 ve 2011'de Irak Başbakanı Nuri el Maliki döneminde Türkiye başbakanı olarak Bağdat'ı ziyaret etmişti.

Kurdistan24 muhabirinin edindiği bilgilere göre Erdoğan’ın, Irak ziyareti kapsamında Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edip yetkililerle bir araya gelmesi bekleniyor.