Başbakan ​​Barzani, Bağdat Bankası ve Ürdün-Kuveyt Bankası Yönetim Kurulu ortak heyetini kabul etti

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Bağdat Bankası ve Ürdün-Kuveyt Bankası Yönetim Kurulundan oluşan ortak heyeti kabul etti.

Başbakan Barzani, dün akşam (17 Mart 2024) Bağdat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Macid al-Sadi başkanlığındaki heyetle görüştü.

Eski Ürdün Başbakanı ve Bağdat Bankası Yönetim Kurulu üyesi Abdülkerim el-Kabariti'nin de katıldığı toplantıda, bankacılık sisteminin ve ekonomik kalkınmanın iyileştirilmesi amacıyla Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile ortak çalışma ve projeler fırsatları ele alındı.

Başbakan Mesrur ​​Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin bankacılık sistemi, hizmetlerin dijitalleştirilmesi ve elektronik ödemeler alanındaki reformlarına dikkat çekerek, “Benim Hesabım” projesini anlattı.

Mesrur Barzani, Irak Merkez Bankasının koşul ve yönergelerine göre bankacılık sisteminin koordinasyon içinde geliştirilmesine ilişkin çeşitli girişimlerle ilgili olarak Başbakan Muhammed Şiya Sudani ve Merkez Bankası Başkanı Ali Alak ile temas halinde olduğunu da dile getirdi.

Heyet, “Benim Hesabım” projesinin ilerlemesine ve Başbakan Mesrur Barzani'nin ekonomiyi çeşitlendirme ve bankacılık sistemini geliştirme vizyonuna hayranlıklarını dile getirdi. Her iki taraf da Kürdistan Bölgesi Hükümetinin bankacılık alanındaki çabalarının desteklenmesinin önemi üzerinde mutabık kaldı.

Irak'ın en büyük ticari bankalarından biri olan Bağdat Bankası, 1992 yılında Irak Merkez Bankası tarafından lisanslanan ilk bankadır. Ürdün-Kuveyt Bankası da birçok Arap ülkesinde şubeleri bulunan bir Ürdün bankasıdır.