Başbakan ​​Barzani Duhok’taki sel felaketini yakından takip ediyor

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur ​​Barzani
Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur ​​Barzani

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur ​​Barzani, kentte yaşanan sel felaketiyle ilgili Duhok Valisi Dr. Ali Tatar'ı arayarak, tedbir ve arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesi talimatını verdi.

Duhok Valiliğinden bugün (19 Mart 2024) yapılan açıklamaya göre Başbakan ​​Barzani, etkili olan yoğun yağışların ardınan kentte yaşanan sel felaketiyle ilgili Duhok Valisi Dr. Ali Tatar'ı arayarak, arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesi talimatını verdi.

Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin halk için her türlü hizmeti sunmaya hazır olduğunu vurguladı.

Valilikten yapılan başka bir açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti İçişleri Bakanı Reber Ahmed'in Dr. Ali Tatar ile, selin zararlarını azaltmak ve vatandaşların canını korumak için temas halinde olduğu aktarıldı.

Sabah saatlerinde Kürdistan Bölgesi illerinde şiddetli yağmurlar etkisini gösterdi. Duhok'ta birçok mahallede su baskını oluştu ve bazı yollar tarfığe kapatıldı.

Kurdistan24 muhabiri Çekdar Cemal, hasarın en çok Domiz, Beruşkê ve Nezakê mahallelerinde meydana geldiğini, çok sayıda evinin su altında kaldığını aktardı.