Yatırım Kurulu, Duhok'taki selzedeler için yardım kampanyası başlattı

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi Yatırım Kurulu, Duhok'taki selzedeler için yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

Yatırım Kurulu, Kürdistan Bölgesi Ticaret Odaları ve Yatırım Birliği, yerli ve yabancı yatırımcılar ile iş insanlarını Duhok'taki sel mağdurlarına yardım etmeye çağırı.

Yardımların valilik ve ilgili taraflarla koordineli olarak Duhok'taki vatandaşlara dağıtılacağını belirten Yatırım Kurulu, “Bu insani yardım kampanyasına da katılmanızı ümit ediyoruz. Bu kampanyaya katılımınız, dini ve milli bir görevdir.” ifadeleri kullanıldı.

Kürdistan Bölgesi genelinde dün sabah saatlerinde etkili olan yağmurun öğle saatlerinde etkisini artırmasıyla Duhok başta olmak üzere birçok bölgede sel yaşandı.

Duhok Sivil Savunma Müdürlüğünde daha önce yapılan açıklamada, sel sularına kapılan 2 kişinin hayatını kaybettiği ancak cansız bedenlerine henüz ulaşılamadığı belirtilmişti.

Duhok Valisi Ali Tatar, kısa bir video yayınlayarak, vatandaşlardan çok gerekli olmadığı takdirde dışarı çıkmamaları çağrısında bulunmuştu.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur ​​Barzani, kentte yaşanan sel felaketiyle ilgili Duhok Valisi Tatar'ı arayarak, tedbir ve arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesi talimatı vermişti.

Öte yandan Mansur Barzani, Başkan Mesud Barzani’nin talimatıyla Duhok’ta şiddetli yağışların yol açtığı selden zarar gören aileleri ziyaret etmişti.

Duhok ziyareti kapsamında Kurdistan24’e konuşan Komutan Mansur Barzani, Başkan Barzani'nin talimatıyla, sel mağdurlarını ziyaret edip onlar için neler yapılması gerektiğini tespit etmek üzere Duhok'a gittiklerini ifade etmişti.