Bokan Caf, Kürdistan bayrağının emojilere eklenmesi için kampanya başlattı

HABER MERKEZİ 

Kürtçe’nin Sorani lehçesinin Google Çeviri'ye eklenmesinde önemli rol oynayan Google Crowdsource'un kurucusu Bokan Caf, Kürdistan bayrağının emojilere eklenmesi için kampanya başlattı.

Bokan Caf,  başlattığı kampanyanın başarılı olabilmesi için yapılması gerekenleri Kurdistan24’e anlattı.

Caf, “Dünyanın herhangi bir yerindeki tüm Kürtler, lütfen Tacikistan bayrağı emojisini yorumlarda, tüm sosyal medya ve hesaplarda yayınlayın, 21 Nisan’a kadar bir ay boyunca her yeri Tacikistan bayrağıyla doldurun, bunu ciddiye alın.” dedi.

Kürt halkı için 21 Nisan’a kadarki sürenin “sorumluluklarla dolu” olduğunu dile getiren Bokan Caf, neden Tacikistan bayrağının kullanılması çağrısında bulunduğuna şu ifadelerle açıklık getirdi:

“Öncelikle Kürdistan bayrağı bir emoji olmadığı ve bir ay (21 Mart-21 Nisan) içerisinde kaç kişinin kullandığına dair veri toplanabilmesi için Kürdistan bayrağı emojisine benzer bir bayrağın insanlar tarafından kullanılması gerekiyor. Kürdistan bayrağına benzediği için Tacikistan bayrağı emojisi üzerinde anlaşmaya varıldı.”

Emojinin klavyedeki yerini almasının kullanıcıların talebine bağlı olduğunu bu nedenle 21 Nisan’a kadar veri toplanacağını söyleyen Caf, belirlenen tarihte toplanan verilerin ilgili taraflara delil ve mazeret olarak sunulacağını kaydetti.

Bokan Caf, kampanyanın birçok kesim tarafından yakından takip edildiğini belirtti.