NATO ve AB’den Rusya'daki terör saldırısına kınama

AB ve NATO bayrakları
AB ve NATO bayrakları

HABER MERKEZİ

NATO ve Avrupa Birliği’nden (AB), Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen terör saldırısıyla ilgili kınama mesajı geldi.

NATO Sözcüsü Farah Dakhlollah, sosyal medya platformu X hesabından paylaştığı mesajında, "Moskova'da bir konserde sivilleri hedef alan saldırıları kesinlikle kınıyoruz. Hiçbir şey bu kadar iğrenç suçları haklı gösteremez. Kurbanlara ve ailelerine en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerine yer verdi.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ise yayımladığı mesajında, "Moskova'daki korkunç terör saldırısını kınıyorum. Her yerde masum canların kaybı bir insanlık trajedisidir." sözlerini kullandı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise mesajında saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını belirterek, "Terör, yine savunmasız insanları hedef aldı. Uluslararası toplum terör belasına karşı kararlı bir şekilde birlik içinde kalmalıdır." dedi.

Ne olmuştu?

Rusya'nın başkenti Moskova'da "Crocus City Hall" adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti.

Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıkmış, çatı bir süre sonra çökmüştü.

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada can kaybı sayısının 143'e yükseldiğini, ancak henüz 41 kişinin kimliği tespit edebildiğini duyurmuştu.