Polonya, Rus füzesinin hava sahalarını ihlal ettiğini ileri sürdü

HABER MERKEZİ

Rusya'nın sabaha karşı Ukrayna'ya fırlattığı bir seyir füzesi Polonya hava sahasını ihlal ettiği açıklanırken Polonya, Rusya'dan konuya dair açıklama talep edileceği duyuruldu.

Polonya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Pawel Wronski tarafından yayınlanan açıklamada, konuyla ilgili olarak Rusya'dan açıklama talep edeceklerini duyurdu.

Rusya Federasyonu'nu Ukrayna topraklarına ve onun halkına havadan düzenlediği saldırıları durdurmaya, savaşa son vermeye ve kendi içindeki problemlerle ilgilenmeye çağıran Sözcü Pawel Wronski, “Rus bombardımanlarının kurbanlarına ve onların yakınlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Polonya, terörün her türlüsünü ve güç kullanarak sınırların yeniden belirlenmesini kınamaktadır. Polonya, hava sahasının bir kez daha ihlal edilmesi nedeniyle Rusya Federasyonu'ndan açıklama talep edecektir." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Polonya Operasyon Komutanlığı yayımladığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik dün gece düzenlediği hava saldırıları sırasında Rusya'ya ait bir seyir füzesinin Polonya hava sahasını ihlal ettiğini duyurmuştu.

Füzenin yerel saatle 04.23'te Polonya hava sahasına girdiği, Polonya Hava Kuvvetleri ve NATO güçlerinin anında teyakkuza geçtiği ifade edilen açıklamada, füzenin kısa bir süre Polonya sınırına 2 km mesafede bulunan Oserdow köyü semalarında seyrettiği bildirilmişti.

Açıklamada saatte 800 kilometre hızla 400 metre yükseklikte seyrettiği belirlenen Rus seyir füzesine 39 saniye sonra Polonya hava sahasını terk ettiği gerekçesiyle ateş edilmediği ifade edilmişti.