Myles Caggins: Kürdistan Bölgesi petrolünün ihracatının durması dengesizlik yarattı

HABER MERKEZİ 

Kürdistan Petrol Endüstrisi Birliği (APIKUR) Sözcüsü Myles Caggins, ABD’nin Kürdistan Bölgesi'nin güçlü olmasını ve petrol ihracatının yeniden başlamasını istediğini bildirirken, “Irak'ta Kürdistan Bölgesi'nin güçlü bir ekonomiye sahip olmasını istemeyen, kıskanan, gelişmesini istemeyen grup ve partiler olduğunu” belirtti.

Kurdistan24’ün haber bültenine konuk olan Myles Caggins, APIKUR üyelerinin Kürdistan Bölgesi'ne yatırım yapmaya kararlı olduğunu kaydederek, “Kürdistan Bölgesi'nden petrol ihracatının durdurulması dünya enerji piyasasında dengesizliğe neden oldu. Kürdistan Bölgesi'nin petrol ihracatına yeniden başlaması bölge, Irak ve ABD için çok iyi bir fırsat.” dedi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin ABD’ye gerçekleştirmesi planlanan ziyarete de değinen Caggins, “Sudani'nin Washington ziyareti, petrol ihracatının devamına ilişkin karar vermek için en iyi fırsat. Ancak Irak'ta Bağdat'ın ve Federal Mahkemenin politikasını etkileyen komşu ülkeye ait bazı güçler var. Ancak bu aynı zamanda Sudani için ülkesinin bağımsızlığına inandığını ve hükümeti üzerinde güç sahibi olabileceğini kanıtlaması için bir fırsat.” ifadelerini kullandı.

“Washington, Basra'dan kuzeye, Kürdistan Bölgesi'ni de kapsayan güçlü bir Irak istiyor.” diyen APIKUR Sözcüsü Caggins, “Bölgenin enerji endüstrisi güçlü olmalı ve petrol ihracatı yeniden başlamalı ki bu her Iraklının çıkarınadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Irak’ın Kürdistan Bölgesi'ni birçok yönden “boğduğunu” ve “bölgeyle olan bütçe sorunlarını çözmek zorunda olduğunu” savunan Caggins, APIKUR’un, ABD Kongresine Kürdistan petrolünün ihracatının yeniden başlaması gerektiği konusunda bilgilendirmeye çalıştığını aktardı.

“Irak'ta Kürdistan Bölgesi'nin güçlü bir ekonomiye sahip olmasını istemeyen, kıskanan, gelişmesini istemeyen grup ve partiler olduğunu” vurgulayan Caggins, “Petrol çıkarmanın maliyeti bölgeden bölgeye değişiyor. Doğrusu, Irak Hükümeti, tüm Irak illerinde ve Kürdistan Bölgesi'nde petrol çıkarma için sabit bir fiyat belirlemek istememeli.” diye konuştu.