Duhok Valisi: Başkan Barzani'nin talimatıyla 18 tır insani yardım malzemesi sağlandı

Duhok Valisi Dr. Ali Tatar
Duhok Valisi Dr. Ali Tatar

HABER MERKEZİ

Duhok Valisi Dr. Ali Tatar, Başkan Mesud Barzani'nin talimatıyla geçen hafta Duhok'ta yaşanan selden etkilenen vatandaşlara 18 tır insani yardımın sağlanadığını duyurdu.

Vali Tatar, bugün (25 Mart 2024) basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Hişkeru, Beruşkê ve Nezarkê mahallelerindeki cami, okul ve evlerde temizle çalışmaları sürüyor. Çalışmalar son aşamaya geldi. Amacımız sel nedeniyle yerlerinden edilen aileleri bir an önce evlerine kavuşturmak.” dedi.

Duhok'ta 30 saatte yaklaşık 352 mm yağmur yağdığını kaydeden Vali Tatar, “Bir yılın yağmuru iki gün bir gecede yağdı. Tarihte bu bölgeye bu kadar kısa sürede bu kadar yağmur yağmadı. Sel nedeniyle Duhok'un bu mahallelerindeki köprüler, sokaklar ve kanalizasyonlar büyük zarar gördü.” ifadelerini kullandı.

Duhok'taki selzedelere yardım sağlamanın devam ettiğini aktaran Dr. Ali Tatar, “Başkan Barzani'nin talimatıyla ev eşyalarından oluşan 18 tır insani yardım Duhok'a doğru yola çıktı.” diye konuştu.

Şimdiye kadar sadece Başkan Mesud Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur ​​Barzani tarafından sağlanan maddi ve insani yardımların ulaştığını belirten Tatar, “Yardımların mağdurlara düzenli ve adil bir şekilde dağıtılması için halkımızı hükümet aracılığıyla yardım sağlamaya çağırıyoruz.” dedi.

Kürdistan Bölgesi genelinde, 19 Mart 2024 Salı sabahı, etkili olan sağanak yağış dalgasının etkisi özellikle Duhok ve Zakho illerinde görüldü. Yağışlar kentin birçok mahallesinde su baskınlarına neden olurken, çok sayıda eve su girdi, birçok araç suya kapıldı.

Sel felaketinde, 3 kişinin de hayatını kaybettiği açıklanmıştı.