Moskova’daki terör saldırısıyla ilgili 3 kişi daha tutuklandı

Terör saldırısıyla bağlantılı tutuklu sayısı 7’ye yükseldi
Foto: İHA
Foto: İHA

HABER MERKEZİ

Rusya’nın Moskova bölgesinde terör örgütü DAİŞ tarafından düzenlenen saldırıyla ilgili 3 kişi daha tutuklandı.

Moskova’daki Basmanny Bölge Mahkemesinde 3 kişi daha hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme, İsroil İslomov, Aminçon İslomov ve Dilovar İslomov’un 22 Mayıs tarihinde görülecek duruşmaya kadar tutuklu kalmasına karar verdi.

Rus basınında yer alan haberlerde, tutuklanan kişilerin iki erkek kardeş ve babaları olduğu, Dilovar Islomov'un teröristlerin olay yerinden kaçtığı otomobilin önceki sahibi olduğu ve otomobili geçtiğimiz ay sattığı ifade edildi.

Saldırıyla ilgili tutuklu sayısı 7’ye yükselirken, saldırının failleri Dalerdjon Barotoviç Mirzoyev, Saidakram Raçabalizod, Şamsidin Fariduni ve Muhammedsobir Fayzov çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti.

Moskova'da hafta sonu tüm halka açık etkinlikler iptal edilmiş, terör saldırısını ele almak için bir görev gücünün kurulduğu açıklanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Saldırıyı, terör örgütü DAİŞ yaptığı açıklamayla üstlenmişti.