Muhammed Kemal: Kerkük'ün şehre hizmet verecek Kürtlere, Türkmenlere ve Araplara ihtiyacı var

HABER MERKEZİ

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Kerkük Sorumlusu Muhammed Kemal, Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük İl Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi.

KDP’nin Kerkük Sorumlusu Kemal, ITC Kerkük İl Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyaretin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kerkük'teki siyasi partiler olarak ITC’yi ziyaret ettiklerini kaydeden Muhammed Kemal, “Kerkük'ün şehre hizmet verecek Kürtlere, Türkmenlere ve Araplara ihtiyacı var.” dedi.

Söz konusu ziyaretin müzakerelerle ilgisi olmadığının altını çizen Kemal, "Müzakere işleri için özel bir komitemiz var. Biz bütün taraflara ziyaret gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kerkük İl Meclisi KDP Grubu Başkanı Hasan Mecid, 24 Mart 2024’te Kurdistan24'e yaptığı açıklamada seçimlerin üzerinden 3 aydan fazla zaman geçtiğine işaret ederek, “Kerkük'ün çok etnik gruptan oluşan ve çok toplumlu bir şehir olması beklenen bir durumdu. Kerkük yerel idarenin oluşumundaki gecikmenin nedenlerinden biri de buydu.” diye konuşmuştu.

“Siyasi taraflardan her birinin ayrı bir talebi var.” diyen Hasan Mecid, “Hiç kimse taleplerinden taviz vermiyor. Bu durum bir sonuca varmayı imkansız hale getiriyor.” ifadelerini kullanmıştı.