Oral Çalışlar: Türkiye'de Kürt sorununun çözümü için çaba sarf ediliyor

HABER MERKEZİ 

Gazeteci ve yazar Oral Çalışlar, Türkiye'deki Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini belirtirken, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Parti'nin (DEM Parti) Ekrem İmamoğlu’nu desteklemediği takdirde Murat Kurum'un kazanacağını söyledi.

Kurdistan24’e konuk olan gazeteci ve yazar Oral Çalışlar, “belediye seçimlerini muhalefetin kazanması durumunda Batının Türkiye konusundaki fikrinin değiştirebileceği” değerlendirmesinde bulunurken, burumun ekonomiyi de etkileyeceğini söyledi.

“Türkiye'de Kürt sorununun çözülmesi gerekiyor ve Türkiye'deki Kürtlerin müzakere masasına gelmesi, atılacak en büyük adımdır. Kürtlere karşı silah ve şiddet kullanılmamalıdır.” diyen Çalışlar, “DEM Parti İmamoğlu’nu desteklerse kazanır, desteklemezse Murad Kurum kazanır.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu’nun 2019'daki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) seçimlerini Kürt seçmenlerin oyları sayesinde kazandığını vurgulayan Çalışlar, su ifadeleri de kullandı:

“Türkiye'de hala Kürt sorunu var, Erdoğan barış sürecini iyi bir şekilde ilerletti ve bazı Kürtleri cezaevinden çıkardı ama bu yönde hiçbir adım atılmıyor.”

Oral Çalışlar, “Artık Türkiye'deki Kürtler kimlik, dil, kültür vb. sorunları nedeniyle bir aradalar. Aynı zamanda ülkede Kürt sorununun çözümü için de çaba sarf ediliyor.” açıklamasında bulundu.