Leyla Zana: Hiçbir baskı ve zulüm Kürt halkına geri adım attırmadı

Leyla Zana
Leyla Zana

HABER MERKEZİ

Kürt siyasetçi Leyla Zana, Kürt halkının baskı ve zulüm politikalarına karşı geri adım atmadığını vurgulayarak, "(Batman halkı) her koşulda iradesine ve mücadelesine güçlü bir şekilde sahip çıkmıştır." dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Kürt ili Batman’daki seçim çalışmalarını sürdüren Zana, katıldığı halk buluşmasında konuştu.

Kürt halkına dönük baskı ve zulüm politikasına dikkati çeken Leyla Zana, “Bu halk her koşulda iradesine ve mücadelesine güçlü bir şekilde sahip çıkmıştır. Hiçbir baskı ve zulüm bu halka geri adım attırmadı, attırmaz da.” dedi.

Kürt halkının onurlu bir halk olduğunu söyleyen Zana, "Dünyada hangi halk bu kadar saldırı bu kadar saldırı altında kalmış olursa eminim ki eriyip yok olurdu. Baktığımızda bu coğrafyada başka halklar da var, Ermeniler Süryaniler, Ezidiler, Keldaniler. Bazıları çaresizlikten bırakıp gittiler, bazıları eridiler. Ama Kürt toplumu halen ayakta ve yaşamaya devam ediyor. Biz her yeri gezelim, bütün küskünlükleri bir yana bırakalım. Bazı durumları görmezden gelelim. Bütün derdimizi acımızı birlikte paylaşalım.” ifadelerini kullandı.

Bugün Kürdistan’ın dört bir yanında halkın acılarının olduğunu belirten Zana, “Acılara rağmen tırnaklarımızla yolumuzu açıp devam edeceğiz. Orta Doğu'yu görüyorsunuz cehennem kazanı gibi kaynıyor. Bu ateşi söndürmeye çalışanlar da var, ateşi körüklemeye çalışanlar da. Biz de ateşi söndürmeye çalışanlardan yana olalım. Bu fırtınadan halkımızın koruyalım. Ne kadar halkımızı koruyabilirsek, özgürlük eşitlik ve demokrasiye bir adım daha yaklaşmış olacağız." diye konuştu.