ABD heyeti ile Bakan Güler görüşecek: Gündemde F-16 tedariki var

HABER MERKEZİ 

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyeti, yarın Ankara’da Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya gelerek, terörle mücadele, F-16 tedarik ve modernizasyon sürecini görüşecek.

Türk basınında yer alan haberlere göre Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesinin dört üyesiyle yarın Ankara’da Bakan Güler ile bir araya geleceği belirtilirken, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci ve aynı zamanda kongre onayında bekleyen Türkiye’nin tedarik etmeyi planladığı silah ve savunma sistemlerine ilişkin süreçlerin görüşüleceği aktarıldı.

Aynı heyetin TBMM Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’la görüşeceği de kaydedildi.

Bakanlık kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın yapacağı ziyarete ilişkin soruya şu cevabı verdi:

"Sayın Bakanımız yarın Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nden dört üyeyi Bakanlığımızda kabul edecektir. Görüşmenin ikili askeri ilişkilerimizin gündeminde yer alan terörle mücadele ve ABD’nin PKK-YPG’ye sağladığı destek başta olmak üzere, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci, Kongre onayı bekleyen tedarik projeleri gibi hususlarda milli güvenlik hassasiyetlerimizin en üst seviyede dile getirilmesi için fırsat oluşturacağı değerlendirilmektedir."