DEM Parti'nin kazandığı Hilvan'da seçimin yenilenmesi kararı

HABER MERKEZİ 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) belediye başkanlığını kazandığı Urfa'nın Hilvan ilçesinde, AK Parti'nin 15 sandığa itirazı üzerine seçimlerin yenilemesi kararı verildi.  

İlçe Seçim Kurulu, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile yeni mahallelerin muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinin iptaline karar vererek, seçimin 2 Haziran’da yenilenmesi talimatını verdi.

31 Mart yerel seçimlerde DEM Parti Urfa’da 7 ilçeyi kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre DEM Parti Hilvan Eşbaşkan Adayı Serhan Paydaş, 6 bin 960 oyla, yüzde 33,20 oy oranıyla seçimi kazandı. AK Parti adayı Ali Aslan Bayık ise 6 bin 439 oyla yüzde 30,71'de kaldı.

AK Parti'nin seçimin iptaline ilişkin Yüksek Seçim Kuruluna başvuruda bulunduğu bu nedenle yenileme kararı verildiği öğrenildi.

İki dönemdir belediye başkanlığını yürüten AK Parti Hilvan adayı Aslan Ali Bayık, “31 Mart'ta yapılan mahalli seçimlerde, tutanaklarda ve sayım esasında hata olduğundan dolayı itiraz ettik. İtiraz da kabul edilmiştir.” sözleri ile itiraz gerekçelerini açıkladı.

Urfa Barosu, Hilvan ilçesinde seçimlerin yenilenmesine yönelik kararla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, hukuk dışı uygulamalarla ilçe halkının iradesinin gasp edilmeye çalışıldığını kaydetti.

Hilvan halkının yanında olunacağı vurgulanan açıklamada, “Kürt illerinde ki demokratik kazanımlara yönelik sistematik olarak gerçekleştirilen bu müdahaleler fiili kayyum rejiminin tezahürüdür. Seçimle kazanılmayan Hilvan ilçesinin hukuk dışı uygulamalarla gasp edilmeye çalışılması, hukukun rafa kaldırdığının göstergesidir.” denildi.