Avukatlar, Abdullah Zeydan'ın hakkının geri alınması için eylem yaptı

Polis müdahele edince araba ve gerginlik yaşandı. Bazı avukatlar gözaltına alındı.

HABER MERKEZİ

Bazı avukatlar, DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınmasının ardından Çağlayan Adliyesi'nde bir araya gelerek eylem yaptı.

Bir grup avukat, Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınmasını protesto etmek için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda toplandı.

Adliyede eylem yapan avukatlara polis müdahale etti. Taraflar arasında arbede ve gerginlik yaşandı.

Bazı avukatların gözaltına alındığı öğrenildi.

31 Mart mahalli idareler genel seçiminde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Büyükşehir Belediyesi adayı olan ve yüzde 55 oyla seçilen Abdullah Zeydan'ın "memnu (yasaklı) haklarının geri alınması" üzerine, mazbata yüzde 27 oy alan AKP adayı Abdulahat Arvas'a verildi.

DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınması üzerine Bakur’daki birçok ilinde protesro gösterileri düzenlenmişti.

Edirne Cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 31 Mart yerel seçimlerinde Van’da birinci olan DEM Partili Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iptali hakkında bir mesaj gönderip, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bu gidişata daha en başından ‘dur’ demenizi bekliyoruz.” çağrısı yapmıştı.