Alina Romanowski Erbil ile Bağdat arasındaki yapıcı ilişkileri değerlendirdi

HABER MERKEZİ 

ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski, Erbil ile Bağdat arasındaki yapıcı ilişkilerin herkes için güvenliğin, istikrarın ve ekonominin ilerletilmesinin çıkarına olduğunu söyledi.

Alina Romanowski, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile bugün gerçekleştirdikleri görüşmeye yer verdi.

Görüşmede, Erbil ile Bağdat arasındaki yapıcı ilişkilerin herkes için güvenlik, istikrar ve ekonomiyi teşvik etme yararına olduğu konusunu ele aldıklarını aktaran Romanowski, özgür, adil ve şeffaf seçimlerin Kürdistan Bölgesi Hükümetinin federal hükümetteki direnişini ve temsilini güçlendireceğini belirtti.

Söz konusu görüşmeye ilişkin Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada ise Bağdat’ta gerçekleştirilen görüşmede, Irak'taki siyasi durumla ilgili son gelişmeler, son gelişmeler ışığında Erbil-Bağdat ilişkileri, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile federal hükümet arasında maaş konusunda varılan anlaşma, Kürdistan Bölgesi'ndeki iç durum ve seçimler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.

Neçirvan Barzani, 6 Nisan 2024 Cumartesi günü Bağdat'a giderek, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, siyasi partiler ve yabancı büyükelçilerle bir araya geldi.