Hamas lideri Haniye'nin 3 oğlu öldürüldü

HABER MERKEZİ 

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin üç oğlunun İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğü açıklandı.

Hamas'a yakınlığıyla bilinen Filistin haber ajansı Şihab'ın haberine göre Hamas lideri Haniye'nin üç oğlu İsrail ordusu tarafından Gazze'de düzenlenen bombalı saldırıda öldürüldü.

Haniye'nin torunları olan çok sayıda çocuğunun da saldırıda öldürüldüğü belirtiliyor.

İsrail Silahlı Kuvvetlerinden saldırıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Haniye'nin hayatını kaybeden oğullarının “Hazım, Emir ve Muhammed” isimlerinde olduğu bildirilirken, bir oğlunun da yaralı olduğu belirtildi.

Yaşananların ardından yaptığı ilk açıklamada Haniye, "Oğullarımın ve bazı torunlarımın şehit edilme şerefini bana nasip ettiği için Allah'a hamd ediyorum." ifadelerini kullanırken, "Çocuklarım Filistinliler gibi Gazze Şeridi'nde kaldı ve tüm Gazze halkı birçok fedakarlık yaptı." dedi.

"İsrail, liderlerin çocuklarını öldürerek Filistinlilerin meşru davalarını savunma cesaretini kıramaz." diyen Haniye, şu ana kadar ailesinden 60'a yakın kişinin öldürüldüğünü ve diğer Filistinlilerden hiçbir farkı olmadığını vurguladı.

Öte yandan İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 482'ye yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye 187 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamaya göre İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 122 Filistinli daha hayatını kaybetti, 56 Filistinli yaralandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 33 bin 482'ye, yaralı sayısı da 76 bin 49'a yükseldi.