NARKOÇELİK-11 operasyonu: Türkiye tarihindeki 3. en büyük miktarda kokain ele geçirildi

Kocaeli merkezli 3 ilde düzenlenen NARKOÇELİK-11 operasyonunda 608 kilogram kokain ve 827 kilogram uyuşturucu madde yapımında kullanılan kimyasal madde ele geçirildi.
Ali Yerlikaya
Ali Yerlikaya

HABER MERKEZİ 

Türkiye tarihindeki en fazla üçüncü kokain miktarının Kocaeli, Tekirdağ ve Antalya'da düzenlenen operasyonlar sayesinde ele geçirildiği bildirildi.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polisin, Türkiye tarihindeki en fazla üçüncü kokain miktarını ele geçirdiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, üç ilde düzenlenen operasyonda çoğu sıvı formda olmak üzere yaklaşık 608 kilogram kokainin ele geçirildiğini, uyuşturucunun işlenmesinde kullanılan yaklaşık 830 kilogram öncü kimyasalın da ele geçirildiği kaydedildi.

Yerlikaya, polis operasyonunda Lübnan-Venezuela vatandaşlığı bulunan birinin liderlik ettiği uluslararası çetenin hedef alındığını, dokuz Türk’le birlikte dört yabancının yakalandığını aktardı.

"Operasyonda ele geçirilen kokain miktarı, Türkiye'de tek seferde ele geçirilen en büyük üçüncü kokain miktarı oldu." diyen Bakan Yerlikaya, operasyonun Kocaeli'nde bulunan narkotikle mücadele ekipleri tarafından yürütülürken, aynı zamanda Tekirdağ ve Antalya'da da soruşturma yapıldığını ifade etti.

Yerlikaya'ya göre çete, Tekirdağ ve Antalya'daki üzüm bağlarını kimyasal depolamak ve gübreye gizlenmiş kokaini işlemek için kullanıyordu.

Bakan, "Ulusal veya uluslararası olsun zehir tacirlerine, organize suç gruplarına ve çetelere tolerans göstermeyeceğiz." diye yazdı.

Operasyonda organize suç örgütü elebaşının da aralarında bulunduğu örgüt üyesi 13 kişi yakalandı.