Erdoğan'ın Irak ziyaretinin tarihi açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 22 Nisan’da Irak ve Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edeceği belirtildi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıl aradan sonra 22 Nisan'da Irak ve Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret etmesi planlanıyor.

“Yeni Şafak” internet sitesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret programını açıkladı. Açıklanan programa göre Erdoğan, resmi bir ziyaret için 22 Nisan'da Irak'a gelecek ve üst düzey yetkililerle görüşecek.

Erdoğan'ın Irak ziyaretinin, özellikle ekonomik ve diplomatik açıdan büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Irak ziyaretinin ardından Erdoğan, 9 Mayıs'ta ABD’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirerek, Başkan Joe Biden ile baş başa görüşecek.

F-16 tedariki, Türkiye'nin F-35 programına dahil edilmesi, terörle mücadele, ticaret hacminin 100 milyar dolarlık hedefe ulaşması için atılacak adımlar ve Gazze’deki savaş iki liderin ajandasında olacak.

Putin, Sisi ve Steinmeier’ın nisan ve mayıs aylarında Türkiye’ye gelmesi bekleniyor

Bu ayda Türkiye’ye gelmesi beklenen önemli konuklardan biri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin. İkinci konuk Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, üçüncü konuk ise Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi.

Steinmeier'in Türkiye'ye gelmesiyle birlikte 10 yılık aranın ardından ilk kez Almanya'dan cumhurbaşkanı düzeyinde bir ziyaret gerçekleşmiş olacak.

Nisan ayında Türkiye'ye gelmesi beklenen önemli konuklardan biri de Rusya lideri Putin. Ziyarette askıya alınan Tahıl Koridoru'nun yeniden açılması için atılacak adımlar ele alınacak.

Erdoğan'ın bir diğer konuğunun ise Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah-es Sisi olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti

Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat Pazartesi günü yaptığı açıklamada, detaylara yer vermeksizin 31 Mart yerel seçimlerin ardından Irak’a ziyaret gerçekleştireceğini bildirmişti.

Erdoğan'ın Bağdat ziyareti, Turgut Özal'ın 1980'lerin sonundaki ziyaretinden bu yana bir Türk cumhurbaşkanının gerçekleştirdiği ilk ziyaret olacak; ancak Erdoğan, 2008, 2009 ve 2011'de Irak Başbakanı Nuri el Maliki döneminde Türkiye başbakanı olarak Bağdat'ı ziyaret etmişti.

Kurdistan24 muhabirinin edindiği bilgilere göre Erdoğan’ın, Irak ziyareti kapsamında Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edip yetkililerle bir araya gelmesi bekleniyor.