İspanya Başbakanı Sanchez, eşi nedeniyle istifa etmeyi düşünüyor

HABER MERKEZİ 

İspanya Başbakan Pedro Sanchez'in eşi Begona Gomez dolayısıyla görevinden istifa etmeyi düşünüyor.

İspanya'da aşırı sağcı "Temiz Eller" adlı sendikanın, Başbakan Pedro Sanchez'in eşi Begona Gomez hakkında yaptığı suç duyurusu gündeme otururken, Sanchez iddiaların ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Suç duyurusunun ardından, eşi Begona Gomez ile ilgili, nüfuzunu kullanarak bazı iş çevrelerine etki yapmak ve yolsuzluk iddialarıyla Madrid'deki bir mahkeme hakiminin gizli bir soruşturma başlattığının ortaya çıkmasından sonra Sanchez, görevinden ayrılmayı düşündüğünü duyurdu.

Sanchez, X hesabından yaptığı ve "Vatandaşa mektup" başlığını attığı dört sayfalık açıklamada, muhalefetteki sağ ve aşırı sağ partileri, ülke gerçeğinden çok uzak kalmak, seçim yenilgisini kabul etmemek, meşru hükümete saygı göstermemek ve karikatürü andıran iddialar ortaya atarak, çamur makinesi gibi sürekli kendisine ve etrafındakilere iftira atmakla suçladı.

2018 yılında, bir önceki muhafazakar hükümetin yolsuzluk skandalının ardından güven oylamasını kaybedilmesiyle iktidara gelen İspanya Başbakanı Sanchez, konuyla ilgili olarak,  "Her şeye rağmen, ülkemde adalete hâlâ güveniyorum." dedi.

Başbakan Yardımcısı Maria Jesus Montero gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu, aşırı sağcı bir örgüt tarafından hükümet başbakanlığını karalamak ve lekelemek için yapılan yanlış bir suçlamadır" derken, ana muhalefetteki Halk Partisi Sanchez'den kendisini aklamasını istedi.