ABD, PDK-S’nin Qamışlo'daki bürolarının yakılmasını kınadı

HABER MERKEZİ 

ABD, Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'nin (PDK-S) bürolarının yakılmasını kınarken, Rojava ve Suriye'nin kuzeyindeki siyasi parti genel merkezlerine yönelik saldırılara son verilmesi çağrısında bulundu.

ABD'nin Suriye Büyükelçiliğinin sosyal medya platformu X hesabından bugün 25 Nisan 2024’te yapılan açıklamada, PDK-S’nin Qamişlo'daki bürolarının yakılması kınandı.

“Suriye'nin kuzeyindeki siyasi bürolara ve partilere yönelik saldırılar durdurulmalı ve sorumlular hesap vermeli.” denilen açıklamada, tüm taraflara, Suriye halkının şiddetten uzak isteklerinin yerine getirilmesi için anlamlı bir söyleme bağlı kalma çağrısı bulunuldu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Patrick Ryder, K24 muhabiri İsa Hasan’ın sorusunu yanıtlayarak, “Suriye 2011'den bu yana zorlu zorluklarla karşı karşıya kaldı. Suriye'deki bazı gruplar da bölgelerini istikrarsızlaştırmak, öldürmek ve yok etmek için kullandı.” dedi.

“DAİŞ’in tamamen yenilgiye uğratılması için uluslararası koalisyondaki çalışmalarımız devam ederken, Irak ve Türkiye'deki ortaklarımızla da istişarede bulunuyoruz.” diyen Pentagon Sözcüsü Ryder, Suriye'de kontrol dışı alanların tehdit oluşturduğunu kaydetti.

PYD üyeleri, 24 Nisan 2024'te PDK-S ve PYDK’nin Qamişlo'daki bürolarına saldırarak binaları yakmaya çalışmıştı.