Başbakan Barzani: Kor Mor'a yönelik terör saldırısını şiddetle kınıyorum

"Söz konusu saldırılara sınır koymak için Bağdat'la koordineli çalışmaya hazırız"

HABER MERKEZİ 

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Kadir Kerem nahiyesindeki Kor Mor gaz sahasına düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınarken, Sağlık Bakanlığına gerekli her türlü yardım ve desteğin sağlanması konusunda talimat verdiğini bildirdi.

Başbakan Mesrur Barzani, sosyal medya platformu Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Kadir Kerem nahiyesindeki Kor Mor gaz sahasına düzenlenen saldırıda şehit olan işçilerin ailelerine başsağlığı dilerken, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

“İlk bilgilere göre bu saldırılar Irak topraklarına yakın bir bölgede gerçekleştiriliyor.” diyen Başbakan Barzani, “federal hükümeti ciddi bir şekilde soruşturma, failleri sorumlu tutma ve Kürdistan Bölgesi halkına güvence verme” çağrısını yaptı.

Mesrur Barzani, “Bu tür saldırıların bizim için tehdit haline gelmemesi için Bağdat'tan acil önlem almasını bekliyoruz. Hepimize zarar veren yasa dışı silahlı grupları kontrol altına almalı.” ifadelerini kullandı.

"Söz konusu saldırılara sınır koymak için Bağdat'la koordineli çalışmaya hazır olduklarını" vurgulayan Başbakan, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Kürdistan Bölgesi ve Irak vilayetlerinde milyonlarca eve elektrik sağlayan elektrik santrallerine yönelik saldırılar haksızdır. Bu aynı zamanda Erbil ve Bağdat'ın enerji sektörünü geliştirme çabalarını da baltalıyor. Bu saldırılar sürekli tekrarlanıyor ve savaş suçu sayılıyor.”

Süleymaniye'nin Çemçemal ilçesine bağlı Kadir Kerem nahiyesindeki Kor Mor gaz sahasına bugün (26 Nisan) drone ile saldırı düzenlenmişti.

Söz konusu saldırı nedeniyle sahada görevli 4 Yemenli görevlinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu öğrenilmişti.

Elektrik ve Doğal Kaynaklar bakanlıklarının yayınladığı ortak bildiriyle, Kor Mor gaz sahasına düzenlenen saldırı dolayısıyla enerji santrallerine gaz tedarikinin durduğunu, yaklaşık 2 bin 500 MW elektrik kesintisi yaşandığını aktarmıştı.