AK Parti'den Özel-Erdoğan görüşmesine dair açıklama

Recep Tayyip Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesi-FOTO:AA
Recep Tayyip Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesi-FOTO:AA

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinde ekonomi meselesinin konuşulacağı ve görüşmenin Beştepe'de gerçekleşeceği açıklandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesine dair açıklamalarda bulundu.

Görüşmenin büyük bir ihtimalle Beştepe'de gerçekleşeceğini açıklayan Usta, görüşmede ekonominin gündemde olmasını beklediğini belirtti.

Özel'in görüşmeye ilişkin ekonomi vurgularını hatırlatan Usta, "Bunlar bizim de ana gündemimiz. Ülkenin bu sorunlarının çözülmesi için 'konuşalım' demek güzel bir şey" dedi.

Televizyon kanalına konuşan Usta, şunları kaydetti:

"Görüşmenin ne zaman olacağı konusunda tam bir bilgi yok. Bu hafta ya da diğer hafta için özel kalemler çalışacak diye konuşuldu. Muhtemelen Beştepe'de olacak. Hiç konuşulmaması anormaldi. Kılıçdaroğlu'nun Özel'in görüşme talebi sonrası 'Müzakere edilmez, mücadele edilir açıklaması bu sorunun nereden kaynaklandığını gösteriyor.

İlk görüşme karar değil, müzakerelerin başlaması ve devam etmesi açısından bir adımdır. Özgür Özel kendi önceki Genel Başkanları ve kendi parti ekipleriyle konuşarak gündemleri getireceğini söylüyor. En başta ekonomi olacak sanırım, kendisi de söylüyor. Bunlar bizim de ana gündemimiz. Ülkenin bu sorunlarının çözülmesi için 'konuşalım' demek güzel bir şey."

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) özel bir resepsiyon düzenlenmişti. Bu kapsamda parti temsilcileriyle bir araya gelen Erdoğan, CHP lideri Özel ile de görüşmüştü.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, CHP Lideri Özel'i TBMM'de resepsiyonun yapıldığı tören salonunun bitişiğindeki mermerli salonda çay içmeye davet ettiklerini söylemişti.

Akbaşoğlu, Erdoğan ile Özel arasında ilk görüşmenin gerçekleşmiş olduğunu aktarırken, görüşmenin yaklaşık 10 dakika sürdüğünü dile getirmişti.

Açıklamasında CHP lideri Özel'in kendisiyle görüşme talebi olduğunu belirten Recep Tayyip Erdoğan, "Özgür Özel'den görüşme talebi geldi. Önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz." ifadesini kullanmıştı.