دولت آلمان یک گروه افراطی را به جرم دست زدن به کودتا بازداشت کرد
اربیل(کوردستان۲۴)- دادستانی آلمان از دستگیری ۲۵ عضو و حامی یک گروه راست افراطی خبر داد کە به گفتهی دادستانها در حال تدارک سرنگونی خشونتآمیز دولت و حمله به پارلمان بودند.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱ به نقل از دادستانی آلمان گزارش کرد که دستگیرشدگان از تئوریهای توطئهی دولت عمیق الهام گرفته که مشروعیت آلمان مدرن را به رسمیت نمیشناسند و اصرار دارند که «دویچه رایش» باوجود شکست نازیها در جنگ جهانی دوم بسیار بزرگتر از مرزهای کنونی آلمان است.
در این توطئه یک عضو سابق یک خانواده سلطنتی آلمان، که طبق قانون حفظ حریم خصوصی بهعنوان هاینریش سیزدهم شناخته میشود، بهعنوان رهبر یک ایالت آینده در نظر گرفته شده بود، درحالیکه مظنون دیگر به نام رودریگر بهعنوان رئیس بازوی نظامی در نظر گرفته شده بود.
هاینریش، که از عنوان شاهزاده استفاده میکند و از خاندان سلطنتی «رویس» که بر بخشهایی از آلمان شرقی حکومت میکرده است، با نمایندگان روسیه تماس گرفته که این گروه آنها را بهعنوان مخاطب اصلی خود برای ایجاد نظم جدید قلمداد میکرد.
خبرگزاری ریا به نقل از سفارت روسیه در آلمان اعلام کرد که نهادهای دیپلماتیک و کنسولی روسیه در آلمان با نمایندگان گروههای تروریستی و دیگر گروههای غیرقانونی ارتباط برقرار نمیکنند.
نانسی فایزر وزیر کشور آلمان گفت که دولت با تمام قوت قانون در برابر چنین تلاشهایی علیه دولت پاسخ خواهد داد و گفت که تحقیقات بیشتر نشان میدهد که برنامههای کودتا تا چه حد پیشرفت کرده است.
فایزر گفته دولت اجازهی چنین تحرکاتی را به گروه «رایشبورگر» نمیدهد. گفته شده هاینریش بهعنوان شاهزادهای که قرار بوده بعد از شورش بر مسند بنشیند، معتقد بوده آلمان از زمان جنگ جهانی دوم یک کشور تابعه بوده است که توسط متحدان غربی اداره میشود.
سخنگوی سرویس اطلاعات ارتش به رویترز گفت که یک سرباز فعال و چند سرباز ذخیره نیز در میان افرادی بودند که تحت بازجویی قرار گرفتند. این سرباز فعال یکی از اعضای نیروی نخبه KSK یا «بوندسوره» است که در سالهای اخیر مواردی از اقدامات افراطی از آن گزارش شه است.
دفتر دادستانی گفت که بازرسان مظنون هستند که اعضای این گروه برنامههای مشخصی برای یورش به مجلس عوام پارلمان در برلین توسط یک گروه کوچک مسلح داشتند.
شایانذکر است سلطنت آلمان و امتیازات قانونی و عناوین اشرافی این کشور یک قرن پیش لغو شد.
/ا.م