پاسخ ایران در مورد شرکت نکردن در رأی‌گریی حمایت از مسلمانان میانمار

روسیە و چین هم بە قطعنامه حمایت از مسلمانان میانمار رأی منفی دادەاند

 k24 - اربیل

در پی انتقادها از ایران به دلیل شرکت نکردن در رأی‌گیری مجمع عمومی سازمان ملل برای تصویب قطعنامه‌ای در حمایت از مسلمانان روهینگیا در میانمار، در نیویورک توضیحی را منتشر کرده است.

 دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل، دلیل اصلی غیبت در رأی‌گیری حمایت این سازمان از مسلمانان روهینگیا را مطرح شدن قطعنامه از سوی "کمیته سوم" سازمان ملل دانسته و این کمیته را به "سیاست‌زدگی و ضدایرانی بودن" متهم کرده است.

کمیته سوم سازمان ملل یکی از کمیته‌های شش‌گانه این سازمان است که به مسائل فرهنگی، اجتماعی و حقوق بشری می‌پردازد.

این قطعنامه را عربستان سعودی در کمیته سوم مطرح کرد و روسیه و چین و عمده کشورهای همسایه میانمار به آن رای منفی دادند.

قطعنامه‌ای که روز یکشنبه ۲۴ دسامبر (سوم دی) با ۱۲۲ رای موافق، ۱۰ رای مخالف و ۲۴ رای ممتنع در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد، از دولت میانمار می‌خواهد که به خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیا پایان دهد و دبیر کل سازمان ملل را به تعیین فرستاده‌ای ویژه برای میانمار موظف می‌کند.

ایران در حالی در رای‌گیری درباره قطعنامه میانمار شرکت نکرده که از زمان اوج گرفتن خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیا در این کشور، همواره خواهان احقاق حقوق آنها و واکنش کشورهای مسلمان به کشتار و خشونت‌ها بوده است.

دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل گفته است که ایران در طی سه دهه اخیر یکی از "قربانیان مستمر سیاست‌زدگی" کمیته سوم بوده است.

اشاره ایران به طرح قطعنامه‌هایی از سوی این کمیته است که در آنها از وضعیت حقوق بشر در ایران انتقاد کرده است.

غیبت ایران در این رأی‌گیری واکنش منفی بسیار از کاربران شبکه‌های اجتماعی را به دنبال داشته که حکومت ایران را به سیاستی دوگانه درقبال خشونت‌ها در میانمار متهم می‌کنند.

عده‌ای هم شرکت نکردن ایران در رأی‌گیری را به عنوان هم‌سویی با سیاست‌های روسیه که به این قطعنامه رای منفی داده، تعبیر کرده‌اند.

دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در پایان توضیح خود درباره غیبت در رأی‌گیری نوشته است: "کشورمان دو گزینه در قبال این قطعنامه داشت، یا مانند برخی کشورهای دوست رای منفی بدهد که موضعی ضدمسلمانان میانمار بود یا رای مثبت بدهد که موضعی ضد موضع اصولی کشور است."

/ا.م