Erdoğan bugün AK Parti'ye geri dönüyor

Erdoğan, hem Cumhurbaşkanı hem AK Parti Genel Başkanı sıfatını taşıyacak.

Haber Merkezi- Türkiye'de 16 Nisan'da yapılan referandumda kabul edilen anayasa değişikliğinin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti'ye dönecek.

AK Parti MYK ve MKYK dün Erdoğan'ın partiye üyeliği ve Olağanüstü Genel Kurul gündemiyle toplandı. Toplantıda Erdoğan'ın partiye yeniden üyeliğinin MKYK'nın bütün üyelerinin oybirliğiyle onayladığı açıklandı. Erdoğan'ın partiye dönüşüyle ilgili detayların da görüşüldüğü MKYK'da beklendiği gibi 21 Mayıs'ta Olağanüstü Genel Kurul'un toplanması kararı çıktı. AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "Sayın Başbakanımızın yaptığı davete icabeten sayın Cumhurbaşkanımızın partimizle ilişkisinin üyeliğinin ihya edilmesine ilişkin MKYK'nın tüm üyeleri bu kararı oybirliğiyle onaylamış oldu. Parti genel merkezinde düzenlenecek törenle üyeliği ihya edilecek" dedi.

AK Parti kurucu üyeleri arasında ve bu kurullarda da yer almayan Gül'ün davet edilmediği, Davutoğlu'nun ise törene milletvekili sıfatı ile çağırıldığı ortaya çıktı.

Erdoğan'ın partiye üyelik töreni nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım'ın her hafta Meclis'te düzenlediği grup toplantısı da bugün Genel Merkez'de yapılacak.

Üyelik kaydının tamamlanmasının ardından Erdoğan'ın parti grubuna konuşması da bekleniyor. 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından partisine veda eden Erdoğan, 21 Mayıs'ta tekrar genel başkanlık koltuğuna oturacak. Erdoğan, böylece hem Cumhurbaşkanı hem AK Parti Genel Başkanı sıfatını taşıyacak.