KDP Başkan Barzani başkanlığında toplandı: Bağdat anayasayı çiğniyor

Başkan Barzani başkanlığında toplanan KDP Başkanlık Konseyi toplantısında Bağdat'ın anayasayı çiğnediği vurgulanarak bunun sorunların çözümüne engel olduğu belirtildi.

Haber Merkezi

Başkan Barzani başkanlığında toplanan Kürdistan Demokrat Parti (KDP) Başkanlık Konseyi toplantısı sona erdi.

KDP üst düzey yetkilileri ve teşkilat sorumlularının çoğunluğunun hazır bulunduğu toplantıda Kürdistan'ın içinde bulunduğu mevcut durum ve bölgedeki gelişmeler detaylı bir şekilde ele alındı.

Toplantı ardından yapılan yazılı açıklamada Irak merkezi yönetimindeki bir kesimin anayasal sürece bağlı olduklarını belirtikleri ancak tam tersi bir durumun söz konusu olduğu ve geçmişte olduğu gibi bugün de bu kesimin, uygulamaları ile anayasayı çiğnediği vurgulandı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) içindeki bazı kişilerin Kerkük'e saldırı sürecinde ihanet içerisinde olduklarının altının çizildiği açıklamada, Kürdistan halkının uzun yılların mücadelesi ve şehitlerin kanı ile elde ettiği kazanımlarının birkaç saat içerisinde karşılıksız bir pazarlık neticesinde heba edildiği belirtildi.

İhanet edenlerin bu ihaneti gizli bir anlaşmayla Kerkük ve bazı bölgelerde felakete neden oldularının belirtildğ açıklamada bu ihanet sonrasında binlerce Kürt, Arap ve Türkmenin evlerini, barklarını terk etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Haşdi Şabi ve Irak ordusunun Kürdistan'a saldırı ardından Tuzxurmatu, Xaneqin, Kerkük ve çevresinde çok sayıda Kürdistanlının şehit edildiğinin dile getirildiği açıklamada, geçmişte de gerçekleştirilen bu tür kirli pazarlıkların Kerkük'ün yapısını değiştirmeyeceği belirtilerek, "Geçmişte başaramadılar, bugün de başarmayacaklar." denildi.