Washington: Çözüm konusunda ilerleme kaydedildi

ABD Dışişleri bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert Erbil ile Bağdat'ın sorunları diyalog ile çözmeleri için çaba sarf ettiklerini ve bu konuda ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Haber Merkezi

ABD Dışişleri bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Erbil ile Bağdat'ın aralarındaki sorunları diyalog ile çözmeleri için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında Kurdistan24 muhabirinin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Nauert, bu konuda ilerlemelerin kaydedildiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Irak Büyükelçisi Douglas Silliman'ın sorunların çözümü için Başbakan Neçirvan Barzani ile görüşme gerçekleştirdiğini vurgulayan Heather Nauert, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümüne yönelik görüşmelerin devam edeceğini ifade etti.

Kurdistan24 muhabirinin İran destekli paramiliter Şii gruplar ile Irak ordusunun Kürdistan Peşmerge güçlerine karşı Amerikan silahlarını kullanmalarıyla ilgili sorusunu yanıtsız bırakan Nauert, İran'ın bölgedeki politikalarıyla ilgili ise İran'ın bölgedeki sorunların ana kaynağı olduğunu ve Suriye, Irak ve Yemen'de etkinliğini artırma hevesinde olduğunu söyledi.