Mesrur Barzani: Anayasal haklar çerçevesinde diyaloğa hazırız

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani Avustralya'nın Irak'taki Büyükelçi Yardımcısı Sn. Tim Stapleton ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Haber Merkezi

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani Avustralya'nın Irak'taki Büyükelçi Yardımcısı Sn. Tim Stapleton ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede Kürdistan ile Avusturalya arasındaki ilişkilerin yanı sıra Erbil-Bağdat arasında yaşanan gelişmeler de ele alındı.

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, Stapleton ve beraberindeki heyetle yaptığı görüşmede, Erbil ve Bağdat arasındaki sorunlara değinerek, Kürdistan’ın diyaloğa hazır olduğunu söyledi.

 

“Kürtlerin anayasal haklarının gözetilmesi şartı ile Kürdistan Bağdat ile sorunların çözümü için geniş çaplı diyaloğa hazır” diyen Mesrur Barzani, bağımsızlık referandumunun Irakla ilişkileri yeniden düzenlemek için atılan barışçıl bir adım olduğunu belirtti. Kürdistan’ın daima barışçıl yaklaşımlardan yana olduğunu ifade eden Mesrur Barzani, “Kürdistan birlik olarak sorunların üstesinden gelecek ve barış içinde daha güzel yaşam koşulları yaratacaktır” dedi.

Avusturalya heyeti  de görüşmede ülkelerinin Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü için yapılacak diyaloglara destek vereceklerini belirtti.