Kosret Resul Norveç heyeti ile görüştü: Bağdat'a baskı yapın

Norveç siyasi heyetini kabulünde konuşan KYB Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, uluslararası güçlerin Kürdistan'a saldırılarını durdurması için Bağdat'a baskı uygulaması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi

Kürdistan Yurtseverler Berliği Genel Sekreter Birici Yardımcısı Kosret Resul, Norveç Dışişleri Bakanlığı'ndan heyetle yaptığı görüşmede Uluslararası toplumun Kürdistan'a saldırılarını durdurması için Bağdat yönetimine baskı yapması gerektiğini söyledi.

Norveç'in Nairobi ve Umman Büyükelçileri ile ülkenin Ortadoğu ve Afrika çalışma danışmanlarının da aralarında bulunduğu Norveç heyetiyle Süleymaniye'de bir araya gelen Kosret Resul, bağımsızlık referandumunun meşru bir hak olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumdan Bağdat'ın Kürdistan'a karşı askeri tehditlerine sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

Kürdistan, Irak ve bölgede yaşanan gelişmelerin de ele alındığı görüşmede Resul, İran destekli Şii paramiliter Haşdi Şabi milisleri ile Irak ordusunun Kürdistan kentlerine saldırıları sonucu yüzbinlerce Kürdün bu kentlerden göç etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların anayasayı esas alan bir diyalog ile çözülmesi gerektiğini vurgulayan Kosret Resul, Bağdat'ın bu diyalog sürecini şartsız bir şekilde başlatması gerektiğini söyledi.