Kürt ilinden listeye tepki!

http://www.kurdistan24.net/tr/

HABER MERKEZİ

AK Parti’li Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, 24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde, AK Parti’nin milletvekili listesine tepki gösterdi.

Seçim için 304 aday adayının başvuru yaptığı Urfa’da açıklanan listeye tepkiler geliyor.

Birecik’ten başvuru yapan Mahmut Mirkelam ve kendisini destekleyen bazı partililer tepkilerini dile getirmek için AK Parti Birecik İlçe Başkanlığı’nda toplandı.

Kalabalığı sakinleştiren Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı kendisinin de AK Parti milletvekili listesinden rahatsız olduğunu söyledi.

Pınarbaşı, Birecik’ten AK Parti milletvekili aday adayı olan Mahmut Mirkelam’ın aday gösterilmemesinin partiye oy kaybettireceği iddiasında bulundu.

Pınarbaşı, tepkilerini partileri zarar görmesin diye yumuşattıklarını ancak itirazlarını sürdüreceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Partimizin en iyi noktada olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ancak kabul etmediğimiz konu 7 Haziran, 24 Haziran, 1 Kasım seçimlerinde Birecik gibi 100 bin nüfusu olan bir ilçeye aday verilmemiş olması.

Ahmet Eşref Fakıbaba Birecikli ama aday olarak Birecik’e hitap ediyor denilemez. Fakıbaba, Şanlıurfa"nın adayıdır, Birecik’in her seferinde görmemezlikten gelinmesi saygısızlıktır. Hala bazılarının gözleri kör, kulakları sağır. Birecik kimsenin vesayeti altında değil, kimsenin aşireti de değildir.

Aday listesine bakıyoruz sıralamada birkaç kişi dışında, ismini kimsenin bilmediği, siyasetin içinde yer almayan kişilerin isimleri yer alıyor.” (Kaynak: DHA)