Başkan Barzani'den Eylül Devrimi mesajı

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani Eylül Devrimi yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani Eylül Devrimi 55'inci yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, "Kürdistan kurtuluş mücadelesi tarihinde ilk kez bu devrim ile tüm sınıf ve toplumsal yapılar, ulusal ve özgürlük mücadelesine katıldı, Kürdistanlı tüm ulusal ve dini bileşenler Kürtlerle omuz omuza ortak liderlik çatısında zulüm ve istilaya karşı çalıştı" dedi.

Eylül devriminin tüm Kürdistanı kapsadığını söyleyen Başkan Barzani "Öze dönüş inancını aşılayan Eylül Devrimi, istila ve haksızlığa karşı mücadele edilmesi gerektiği inancını tüm Kürtlerin kalbine yerleştirdi." dedi.

Başkan Barzani mesajında, "Kürdistanın direnişçi halkı ve Kahraman Peşmergelerimizin büyük atılımlar yaptığı, uluslararası düzeyde Kürdistan halkının büyük destek ve dostlarının olduğu bir dönemde kutluyoruz" ifadesine yer verdi.

Mesajında "Kürdistan halkı tüm dünyaya barış, birlikte yaşam ve özgürlüğün savunucusu olduklarını kanıtladı." diyen başkan Barzani "Bu kazanımlar Eylül Devrimi temelini oluşturan çaba ve değerlerden geliyor" dedi.

Eylül Devrimi nedir?

11 Eylül 1961 yılında General Mustafa Barzani liderliğinde başlayan Kürdistan kurtuluş savaşıdır. Eylül Devrim’in başat özelliklerinden biri de yüzyıllar sonra ilk kez Kürdistan’ın tüm parçalarını tetikleyen, ayağa kaldıran bir devrim olmasıdır.