Sünni Araplar'dan Peşmerge talebi!

K24'e konuşan Kerkük Sünni Araplar Sözcüsü İsmail Hadidi şu ifadelere yer verdi;...

Irak Hükümeti'nin Havice Operasyon Merkezi'ni kurduğu haberleri üzerine, bölgede yaşayan Sünni Aşiretlerler DAİŞ'e karşı etkin rol oynayan Kürdistan Peşmergelerinin de katılmasını şart koştu.

Sünni Aşiretler, kurulduğu söylenen Operasyon Merkezi'nde dışarıdan gelen Şii'lerin baskın olması ve bugüne kadar mülteciler için hiç bir şey yapmayan Irak Hükümeti'ne tepkili.

K24'e konuşan Kerkük Sünni Araplar Sözcüsü İsmail Hadidi şu ifadelere yer verdi;
"Havice Operasyon'unun Musul'dan daha önce olmasını istiyoruz. Biz bunun önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz, ayrıca mülteci akınına karşı hazırlıkların yapılması da çok öenmli. Operasyon Merkezi'nin kurulduğuna dair bilgi, bize resmi olarak iletilmedi. Gayri resmi yollardan öğrendik. Havice Operasyonu'na katılacak güçler arasında herhangi bir anlaşmanın yapıldığını sanmıyorum. Bölgede etkin bir güç olan Peşmerge'nin de operasyona katılması gerekir. Biz operasyona katılacak, Kerkük'ün çevresini koruyacak güçler arasından koordinasyonun olmasını istiyoruz, Kerkük kasabalarının kurtarılmasında Peşmerge güçleri başat bir rol oynadı. Fakat bize resmi olarak Operasyon merkezine dair bir bilgi iletilmesi, kimin yöneteceği de bildirilmedi."

Peşmerge Albay Tarık Ahmet K24'e yaptığı açıklamada şöyle dedi;

"Böyle bir merkez kurdularsa neden gelip bu mazlum mülteci halka destek olmuyorlar!? Bunlar medyatik ve temeli olmayan şeyler. Sünni Arap liderler de Şii Haşdi Şabi Milisleri'nin bu bahane ile Kerkük sınırına yığılmasına karşı. Bahsetikleri Merkez ile ilgili bizim hiç bir haberimiz yok. Bana göre nası ki Beşir bölgesinin kontrolü bahane edilerek binlerce savaşçı, çeşit çeşit silahları Kerkük ve çevresine yığdılarsa, şimdi de Havice'yi bahane ederek daha fazlasını yapmaya çalışıyorlar."
Havice (Hewice) Irak Baas Rejimi'nin Sünni Arapları yerleştirdiği Kerkük sınırındaki bir kasabadır.