Kerkük Valisi, HDP heyetini ağırladı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyet bugün Kerkük Valisi Necmettin Kerim ile bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyet bugün Kerkük Valisi Necmettin Kerim ile bir araya geldi.

HDP heyetini Kerkük’teki Arafa mahallesindeki evinde karşılayan Necmettin Kerim ile heyetin saat 10:15’te başlayan görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. Görüşme sonrası Kerkük valisi Kerim ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ortak basın açıklamasında bulundu.

Kerîm: Kürtlerin mücadelesini ve Kürtler arası diyalogu konuştuk

HDP heyetinin Kerkük’ü ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti belirten Kerkük Valisi Necmettin Kerim, “Bu görüşmemizde hem Kuzey Kürdistan'da Kürt halkının yaşadığı önemli mücadeleyi ve hem de Kürtler arası diyalogu Sayın Demirtaş ve HDP heyetiyle konuşma, görüş alış verişinde bulunma fırsatımız oldu. Biz bu konularda üzerimize düşen sorumluluğu bundan sonra daha fazla yerine getirmeye çalışacağız.” dedi.

Demirtaş: Kerkük radikal demokrasiye örnektir

Kerim’den sonra konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, Kerkük’te bulunmaktan mutluluk duyduğunu ve Vali Kerim ile önemli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Uzun yıllardır Kerkük’ün statüsüne dönük tartışmalar yaşandığına işaret eden Demirtaş, bu belirsizliğe rağmen Kerkük’te farklılıkların radikal demokrasiye örnek teşkil edecek şekilde bir arada ve barışçıl bir ortamda yaşadıklarının altını çizdi.

Demirtaş devamla şunları kaydetti:

''Kerkük bugün de oldukça zor günlerden geçiyor. Ancak buna rağmen bundan sonra da tüm farklılıkların kendi kentinin yönetimine katıldığı ve geçmişine yakışır bir kent inşa edeceği bir örnek kent olmaya devam edecektir. Bu doğrultuda emeği geçen tüm Kürdistani parti ve şahsiyetlere teşekkür ediyorum. Kerkük’te yaşayan tüm Kürt, Arap, Türkmen ve diğer halklara selam ve saygılarımı sunuyorum. Özellikle Kerkük’ü tüm saldırılara karşı koruyarak iç barışını sağlamak için büyük emek veren Kerkük Valisi Sayın Necmettin Kerim’e de teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Umut ediyorum ki Kürdistan'ın kendi iç barışı konusunda da önemli çabalar gösterdiğimiz bugünlerde Kürt partiler de birlik ve diyalog ruhuyla bölgesel ve iç barışın sağlanması için önemli bir emek ortaya koyacaklardır. Bu çerçeve de Sayın Necmettin Kerim de önemli bir Kürt siyasetçi ve şahsiyeti olarak Kürtlerin kendi iç barışı için diyalogun geliştirilmesi için üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir.''

Kerkük’teki görüşmeden sonra Süleymaniye’ye hareket eden HDP heyetinin ilk ziyaretini Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani ile gerçekleştirmesi bekleniyor. Heyet daha sonra Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadî) ve YNK’nin Süleymaniye’de bulunan Politbürosunu ziyaret edecek. Heyetin yarın da Goran (Değişim) Hareketiyle görüşmesi bekleniyor.