Şentop'tan Leyla Güven açıklaması: Bir mantığı olmayan eylem

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevinde olmasıyla ilgili, “En kısa zaman bir mantığı olmayan eylemin sona erdirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevinde olmasıyla ilgili,  “En kısa zaman bir mantığı olmayan eylemin sona erdirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bir televizyon programına katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevinde olmasına da değinen Şentop, “Sayın Güven’in açlık grevi kendi kişisel durumu ya da cezaevi şartlarıyla ilgili değil. Uzun bir süreç onu hep beraber takip ediyoruz. Leyla Güven 24 Haziran’da milletvekili seçildi. O zaman cezaevindeydi. Cezaevindeydi, tutuksuz yargılama karar verildi. Orada başlamış olan bir açlık grevi var” ifadelerini kullandı.

Leyla Güven’in bir an önce açlık grevini sona erdirmesi gerektiğini düşündüğünü belirten Şentop, şunları kaydetti:

“Açlık grevi neden yapılıyor? Genelde açlık grevleri cezaevlerinde bir yöntem olarak dünyada da farklı ülkelerde kullanıldığını görüyoruz. Cezaevindeki şartların kendi kişisel şartlarının iyileştirilmesiyle ilgili talepleri olur. Bunlar karşılanmadığında açlık grevlerine varan bazı protestolar yapılmaya başlanırdı.

Sayın Leyla Güven’in açlık grevi kendi kişisel durumu ya da cezaevi şartlarıyla ilgili değil. Onun talebi daha farklı. Onun talebi mahkum olmuş olan terörist başının İmralı’daki bazı durumuyla ilgili talepler. Bu doğru bir şey değil. Bir siyasetçi kendi durumuyla, kendi talepleriyle ilgili şey yapabilir bir eylem yapabilir. Bu doğrudur anlamında demiyorum ama bu anlaşılabilir. Fakat onun talepleri çok daha farklı talepler kendisine mahsus değil bir başka mahkumla ilgili talepler. Bu bakımdan ben bu eylemin en kısa zaman bir mantığı olmayan eylemin sona erdirilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Şentop, Leyla Güven’i ziyaret edip etmeyeceği şeklindeki soruyaise “Bu ziyaret konusunun da doğru bulmayacağımı ifade edeyim” yanıtını verdi