Coronavirüs Kerkük’e ulaştı: 4 vaka!

Irak Çevre ve Sağlık Bakanlığı, Kerkük’te 4 coronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edildiğini duyurdu.

K24 - KERKÜK

Irak Çevre ve Sağlık Bakanlığı, Kerkük’te 4 coronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Kerkük’te aynı aileden oldukları belirtilen 4 kişide coronavirüs çıktı. Söz konusu kişilerin İran ziyareti dönüşü Kerkük’e geldiği belirtildi.

Virüs taşıyan 4 kişinin özel bir odada karantinaya alındığı ve yapılan testler sonucu coronavirüs taşıdıklarının tespit edildiği ifade edildi.

Irak’ta ilk coronavirüs vakası dün Necef kentinde bir İranlı öğrencide kaydedilmişti.

Kerkük’tekilerle birlikte Irak genelinde coronavirüs vakası sayısı 5’e yükseldi.

Hükümet Necef’te okulları 10 günlüğüne tatil ilan etti ve 7 ülkeden Irak’a seyahatlerin durdurulduğunu açıkladı.

Buna göre Irak; Japonya, Tayland, Güney Kore, İtalya, Singapur, Çin ve İran’dan kimseyi kabul etmeyecek. Buna turistik, ticari ve diplomatik ziyaretler de dahil.

AŞİRETTEN SALGINA KARŞI ÖNLEM

Güney Irak Musenna Valiliği'ndeki "Al-Buciyaş" aşireti, coronavirüsün yayılmasını önlemek için selamlaşırken öpme, kafa tokuşturma gibi hareketlerin yapılmamasını istedi.

Özellikle Ortadoğu'da selamlaşma kültürünün önemli olması ve selamlaşırken, en az 6-7 defa kafa tokuşturulması, virüsün bulaşma tehlikesini arttırıyor.

Aşiretin Facebook sayfasından yapılan açıklamada, "Aşiret çocuklarına Korona virüsünün yayılmasını önlemek için alınacak önlemlerin bir kısmı olarak "maskeler giyin, selamlaşırken kafa tokuşturmayın ve sadece el sıkışın" çağrısında bulundu.