100’den fazla şarkıcı 8 saatlik konser verecek

Dünya çapında sağlık çalışanlarını desteklemek için düzenlenecek konser yayını internet üzerinden yarın saat 02.00'den itibaren canlı olarak izlenebilecek.

HABER MERKEZİ

Aralarında Rolling Stones ve Billie Eilish'in de bulunduğu 100'den fazla şarkıcı, “The One World: Together At Home (Tek Dünya: Evde Birlikte)” adlı 8 saatlik konser yayını için bir araya gelecek.

Dünya çapında sağlık çalışanlarını desteklemek için düzenlenecek konser yayını internet üzerinden yarın saat 02.00'den itibaren canlı olarak izlenebilecek.

Sanatçıların şarkılarını evlerinden söyleyeceği konser youtube.com/WHO adresinden izlenebilecek.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve yoksulluğa karşı faaliyet yürüten yardım kuruluşu Global Citizen'ın birlikte düzenlediği yayının küratörlüğü ise Lady Gaga'yla birlikte yapılacak.

Konserleri duyuran Global Citizen, "Aramızda mesafeler olabilir ama bir araya gelmemiz hiç bugünkü kadar önemli olmamıştı" açıklamasında bulundu.

ABD'li televizyoncular Stephem Colbert, Jimmy Kimmel ve Jimmy Fallon'un sunacağı yayına Elton John, Taylor Swift ve Oprah Winfrey de katılacak.

Rolling Stones'un konserine grubun 4 üyesi de (Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts ve Ronnie Wood) katılacak.

Paul McCartney, Stevie Wonder, Eddie Vedder, Celine Dion ve Jennifer Lopez'in de yer alacağı konser yayınında yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı mücadele eden doktor ve hemşirelerin hikayeleri de anlatılacak.

Etkinlik sayesinde toplanan bağışlar Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19 Dayanışma Fonu'na verilecek.