Kürt sanatçı Seid Gabari’den kötü haber

Akciğer kanseri hastası olan Kürt sanatçı Seid Gabari, durumunun ağırlaşması nedeniyle başkent Erbil’de hastaneye kaldırıldı.

K24 - ERBİL

Akciğer kanseri hastası olan Kürt sanatçı Seid Gabari, durumunun ağırlaşması nedeniyle başkent Erbil’de hastaneye kaldırıldı.

K24 muhabiri, sanatçı Gabari’nin yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Avrupa’da 14 gün karantinada kaldıktan sonra, 14 Mart’ta Kürdistan Bölgesi’ne geldiğini söyledi.

Muhabirimiz, Gabari’nin 10 gün önce hastalığı nedeniyle durumunun ağırlaştığını ve 2 gün önce hastaneye yatırıldığını aktardı.

K24’e konuşan Dr. Welat İbrahim Akreyi, sanatçı Gabari’nin sağlık durumuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Sanatçı Seid Gabari hastaneye getirildiği zaman durumu çok kötüydü. Nefes almakta zorlanıyordu. Muayene ve tetkiklerden sonra akciğer kanserinin vücudunun birçok bölgesine yayılarak beynine kadar ulaştığını tespit ettik.”

Dr. Akreyi, hastanedeki bütün doktorların sanatçının iyileşmesi için uğraştıklarını ifade ederek, Başkan Mesud Barzani’nin Sağlık Ofisi’nin de yakından ilgilendiğini söyledi.

Seid Gabari 1956 yılında Rojava’nın Haseke kentinde dünyaya geldi. 50 yıldır müzikle uğraşıyor. Seid Gabari Kürtler arasında 'Devrim Sanatçısı' olarak biliniyor.

Seid Gabari, kendi söz ve bestelerinin yanı sıra büyük Kürt şairleri Cegerxwin ve Tirej gibi isimlerin birçok şiirini bestelemiş.