K24 ÖZEL - Kürt sanatçı Said Yusif hayatını kaybetti

İstanbul’da özel bir hastanede akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören Rojavalı Kürt sanatçı Said Yusif hayata gözlerini yumdu.

Cesim İlhan / İSTANBUL

İstanbul’da özel bir hastanede akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören Rojavalı Kürt sanatçı Said Yusif hayata gözlerini yumdu.

İstanbul’da çeşitli hastanelerde uzun süredir kanser tedavisi gören Said Yusif, bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Yusif’in hastalığıyla ilgili K24’e bilgi veren damadı Esad Daş, Said Yusif’ın yaklaşık üç aydır İstanbul’da tedavi gördüğünü söyledi.

Esad Daş, “Said Yusif Lübnan’dan getirildiğinde ilk önce Çapa Tıp Fakültesi’nde onkoloji bölümünde tedavi görmeye başladı. Daha sonra burada enfeksiyon kaptı ve fenalaşması üzerine acil olarak özel bir hastaneye kaldırdık. Burada da yaklaşık 40 gün yoğun bakın servisinde kaldı. Bu hastanede de durumu pek iyiye doğru gitmiyordu ve maalesef bu sabah onu kaybettik” dedi.

Cenazenin ne zaman ve nereye görüleceği konusunda ise Esad Daş, sanatçının kardeşlerinin ve oğullarının gelmesini beklediklerini söyledi.

Yoğun bakım servisinde görevli Arif Doğan da, “Hastalığı çok ağırdı artık konuşamıyordu, kendisine şarkılarını dinletirken gözleri yaşarıyordu” diye anlattı.

SAİD YUSIF KİMDİR?

Said Yusif, 1947 yılında Rojava’nın Kamışlo kentinde dünyaya geldi.

50 yılı aşkın bir süre sanat dünyasında yer aldı.

Kürtçe’nin yanı sıra Arapça ve Türkçe de eserler seslendirdi. Said Yusif’ın kendisine ait çok sayıda söz ve bestesi bulunuyor.