Esper: 4 ülkenin agresif faaliyetini başarıyla frenledik

Mark Esper, Pentagon’un resmi internet sitesinde yayımlanan videoda, Savunma Bakanı olarak görevde olduğu ilk yılını değerlendirdi.

HABER MERKEZİ

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Washington'un geçen yıl boyunca Rusya, Çin, Kuzey Kore ve İran'ın “agresif faaliyetlerini” başarılı bir şekilde frenlediğini söyledi.

Mark Esper, Pentagon’un resmi internet sitesinde yayımlanan videoda, Savunma Bakanı olarak görevde olduğu ilk yılını değerlendirdi.

Esper, “Savunma Bakanlığı geçen yıl boyunca Kuzey Kore ve İran gibi haydut ülkelerin yanı sıra, Rusya ve Çin gibi yakın rakipler tarafından yürütülen agresif eylemleri engelledi” dedi.

Esper, yürütülen veya destek verilen terörle mücadele operasyonları sonucunda savaş alanından onlarca kilit önemdeki teröristin tasfiye edildiğini söyledi.

Öte yandan, Twitter hesabından da paylaşımda bulunan Esper, “Görevimde geçirdiğim ilk yıldönümü, yaklaşırken Ulusal Savunma Stratejisinde hedeflerimize doğru ilerlemekten gurur duyuyorum. Savunma Bakanlığı'nın tüm kadın ve erkekleri sıkı çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Mark Esper, 23 Temmuz 2019’da ABD Savunma Bakanlığı görevine getirilmişti.